Kuluviin pinnoitteisiin kyllästyneelle on tarjolla vaihtoehtoja. Niistä helppohoitoisin on ruostumattomasta teräksestä valmistettu paistinpannu. Teräspannussa ei ole varsinaisia hoito-ohjeita, suosittelemme vain kovaa käyttöä. Ruostumatonta teräspannua voi käyttää kaikilla lämmönlähteillä ja liesitasoilla, mukaan lukien induktiotasolla. Teräspannua voi käyttää myös uunissa.
Ruostumattomissa teräspannuissa on paksu, nk. sandwich- eli kerrospohja, jolloin teräspohjan välissä on prässättynä alumiinilevy, joka jakaa lämmön tasaisesti koko pohjalle. Kerrospohjan etu ilmenee esimerkiksi silloin, kun pannua käyttää pohjaa pienemmällä keittolevyllä: alumiinilevyn ansiosta koko pohja lämpenee ja on käytettävissä paistamiseen. Myös paksu pohja tasoittaa lämpöä ja ehkäisee jonkin verran tarttuvuutta.
Lämpötilan säätö on käytön kannalta tärkeää. Ruostumaton teräspannu ruskistaa huomattavasti matalammissa lämpötiloissa kuin pinnoitetut pannut, joten onkin tärkeää laskea paistolämpötiloja välttääkseen pohjaan palamisen ja tarttumisen.
Herkimmissä raaka-aineissa, kuten kana tai punainen kala, vähennä paistolämpötilaa vähintään kolmanneksella totutusta. Korkean valkuaispitoisuuden sisältäville raaka-aineille, kuten kananmunalle tai valkoiselle kalalle, suositellaan edelleen pinnoitettua pannua. Valkuaisaineet tarttuvat teräkseen jo matalissa lämpötiloissa ja siistin paistotuloksen saavuttaminen on erittäin hankalaa.
Ruostumattoman teräspannun voi pestä astianpesukoneessa. Pannulla voi käyttää sekä muovi-, puu- että metallivälineitä.
- Sopii kaikille liesille, myös induktiolle
- Kiinni niitattu kuumenematon kahva, ruostumatonta terästä
- Yläreunan ulkohalkaisija 28 cm