Me ja ympäristömme

#PROFFS! Työskentelemme ilmastoystävällisesti ja toteutamme monia konkreettisia ekologisia toimenpiteitä.

#PROFFS - Tämä arvomme läpäisee kaiken tekemämme, ei vähiten toimintamme kohti täysin kiertotalousyritystä. Ympäristö- ja ilmastonsuojelu ovat tärkeitä tässä, koska käytämme saatavilla olevia resursseja vastuullisesti. Yrityksenä haluamme aktiivisesti muokata tulevaisuutta ja edistää kestävää kehitystä. Siksi ekologinen, järkevä ja ilmastoystävällinen liiketoiminta on todella tärkeää meille. Tärkeä osoitin ekologiselle taloudelle on se, miten käsittelemme aiheuttamiamme päästöjä.

Vältä ja vähennä CO₂-päästöjä

Valitsemme monet etenemistavat niin, että taloudellinen toimintamme vaikuttaa ympäristöön ja ilmastoon mahdollisimman vähän. Syvän vakaumuksen vuoksi olemme toteuttaneet laajoja ekologisia toimenpiteitä viime vuosina. Jatkamme täyttä voimaa työskentelyä estääksemme kasvihuonekaasujen päästöt ensisijaisesti ja vähentääksemme välttämättömiä CO₂-päästöjä mahdollisimman paljon.

Mitä sitten teemme, käytännössä?

 • Kattamme 100 % energiantarpeestamme vihreällä sähköllä.
 • Lämmitysjärjestelmämme on valittu erityisesti energiankulutuksen perusteella, emme lämmitä tiloja suoraan sähköllä.
 • Logistiikkakeskuksemme Landvetterissä, joka täyttää korkeimmat energiavaatimukset, lämmitetään 98-prosenttisesti rakennuksen muiden osien poistoilmalla. Kaikki varastomme ja tilamme on varustettu LED-valaistuksella, mikä tarjoaa meille paremman valaistuksen ja samalla säästää jopa 85 % energiaa verrattuna vaihtoehtoisiin valonlähteisiin.
 • Käytämme tällä hetkellä yli 95 prosenttia pakkausmateriaaleistamme muovittomia ja ympäristöystävällisiä.
 • Pakkaustemme voi käyttää uudelleen toimituksiin ja palautuksiin tai ne voidaan kierrättää. Olemme tietysti mukana Liike-elämän pakkauskeräyksessä.
 • Pakettimme lähetetään ilmastoystävällisellä tavalla, missä useimmat kaukoliikenteen kuljetukset tapahtuvat sähköllä tai uusiutuvalla polttoaineella HVO100:lla. Viimeinen kilometri hoidetaan useiden rahtausyritysten sähköautoilla. Muutos tapahtuu nopeasti, ja yhä useammat kuljetusyritykset voivat ylpeillä täysin päästöttömistä toimituksista.
 • Palautusasteemme on vain noin kaksi prosenttia. Tarkistamme ja korjaamme palautetut tuotteet, kun se on mahdollista, ja kierrätämme monia niistä.
 • Käyttämämme kumppani Returhuset käsittelee tavarat, joita emme itse korjaa. He luokittelevat tuotteet, korjaavat tarvittaessa ja myyvät ne eteenpäin, jotta ne saavat uuden elämän. Kierrätyksen ollessa mahdotonta he kierrättävät materiaalin parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Panostamme jatkuvasti kasvavaan käytettyjen tuotteiden valikoimaan, joita kutsumme nimellä Kunnostettu ja Käytetty.
 • Teknikproffsetilla on jatkuvasti kasvava sähköautojen laivasto, ja kollegoillamme on pääsy Euroopan suurimpaan latausverkkoon sekä yrityksen omiin pikalatausasemiin pääkonttorilla.
 • Jätteiden lajittelun avulla kierrätämme kulutustavaraa. Jos materiaalia ei voida lajitella paikan päällä, se lähetetään suoraan kierrätykseen.
 • Teknikproffsetilla tarjoamme korkealaatuista ruokaa omasta kahvilastamme, mikä johtaa tarpeettomien henkilökuljetusten säästöihin.
 • Arvioimme jatkuvasti ympäristötyötämme ja teemme yhteistyötä toimittajiemme ja kuljetusyritystemme kanssa minimoidaksemme ympäristövaikutuksemme.