Monet japanilaiset veitsivalmistajat ovat perinteisesti valmistaneet erikoisveitsiä, joissa on yksipuolinen hionta, joka tunnetaan nimellä "Kiritsuke". Sen tehokas käyttö vaati huomattavaa taitoa, ja monissa japanilaisissa ravintoloissa vain keittiömestari sai käyttää sellaista. Kiritsuke-veitsestä tuli näin ollen asiantuntemuksen, aseman ja korkea-arvoisuuden symboli.
Tästä perinteestä ammentaen GLOBAL® Knives kehitti Classic-sarjaan Kiritsukesta kaksiteräisen version, joka on erittäin monipuolinen veitsi. Tätä veistä voidaan käyttää useimpiin tehtäviin, jotka tavallisesti tehdään Gyuto- tai kokkiveitsellä, mutta myös Nakiri- ja Sujihiki-veitsiin. Siinä on vähemmän kaarevuutta kuin tyypillisessä Gyutossa, joten se ei sovellu yhtä hyvin "keinuvaan pilkkomiseen", mutta se sopii täydellisesti "työntävään ja vetävään" leikkaamiseen. Terän kärki soveltuu erityisen hyvin hienoihin kuutioihin ja paloitteluun.
Alun perin Roux Scholarship -tuomareita varten kehitettyjä veitsiä on valmistettu tähän mennessä vain 500 kappaletta, ja niitä on saatavilla ensiksi tullutta palvellaan ensin!
- GLOBAL G-sarja
- Kiritsuke-veitsi
- Cromova18 ruostumatonta terästä
- Rockwell C56-58
- Terävä 15 asteen leikkuureuna
- Vain käsienpesu
- Suunnitellut Komin Yamada
- Valmistettu Japanissa