on ollut ammattikokkien suosima ruoanlaittomenetelmä.
"Sous vide" tarkoittaa ranskaksi "tyhjiössä". Se kuvaa kypsennysmenetelmää, jossa ruoka laitetaan suljettuihin tyhjiöpusseihin ja kypsennetään vesihauteessa. Ruokaa kypsennetään tasaisen alhaisessa lämpötilassa pitkän aikaa, jotta siitä tulisi kosteaa ja maukasta. Kun tyhjiöpussi suljetaan, ruoka kypsyy omassa mehussaan yhdessä lisäämiesi marinadien tai mausteiden kanssa. Vitamiinit, kivennäisaineet ja mehut säilyvät ja ruoan maku paranee. Se tekee ruoasta terveellisempää, mehukkaampaa ja maukkaampaa. Koska sous vide -keitetty liha on mureampaa, on mahdollista
käyttää halvempia paloja, kuten kaulafileetä, sääriluuta ja olkapäätä, jotka ovat usein maukkaampia kuin kalliimmat palat.
Koska sous vide -kypsennys edellyttää, että elintarvikkeet tyhjiöpakataan yksitellen, useita tuotteita voidaan kypsentää samanaikaisesti, kunhan niiden kypsennyslämpötila on sama.
Ruokaa on vaikea kypsentää liikaa sous vide -kypsennyksessä, mutta ruoan rakenne voi muuttua hieman kypsennyksen aikana. Ruoka voidaan valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, joten sous vide sopii erinomaisesti, kun sinulla on vieraita.
Liha soveltuu erityisen hyvin sous vide -kypsennykseen, sillä se on pehmeämpää, mehukkaampaa ja maukkaampaa,
mutta myös vihanneksia ja kalaa voidaan valmistaa tällä tavoin.
Suosittelemme sous vide -kypsennystä seuraaville elintarvikkeille:
• Naudan-, vasikan-, lampaan-, sian- ja riistanliha.
• Kana, kalkkuna ja ankka
• Vähärasvainen ja rasvainen kala, hummerin pyrstöt ja kampasimpukat.
• Juurekset, kuten perunat, porkkanat, palsternakat, punajuuret ja nauriit.
• Rapeat vihannekset, kuten herneet, parsa, maissi, parsakaali, kukkakaali, munakoiso, sipuli ja sipuli.
kurpitsa
• Kovat hedelmät, kuten omenat ja päärynät.
• Pehmeät hedelmät, kuten mango, luumut, aprikoosit, persikat, nektariinit, papaijat ja mansikat.
Voit marinoida ruoan tai lisätä siihen mausteita, yrttejä, voita tai öljyä ennen tyhjiöpussin sulkemista.
Ruoka on tyhjiöimurissa suljettava pussiin ilman ja kosteuden poistamiseksi. Näin varmistetaan, että elintarvikkeet säilyttävät luonnollisen makunsa ja ravintosisältönsä. Vakuumointi auttaa myös avaamaan lihan, siipikarjan, kalan ja äyriäisten huokoset, jolloin marinadi ja mausteet imeytyvät paremmin ja ruoka on maukkaampaa.
Ympäristöilman happi ja kosteus heikentävät elintarvikkeiden makua, ravintosisältöä ja rakennetta, ja siksi on tärkeää käyttää laadukasta tyhjiöpakkauslaitetta ilman ja kosteuden poistamiseksi ennen pussin sulkemista, jotta varmistetaan, että elintarvike on optimaalisesti tyhjiöpakattu.
Kun vesi kattilassa on saavuttanut vaaditun lämpötilan, elintarvikkeita sisältävät tyhjiöpussit on asetettava varovasti veteen. Varmista, että pussit ovat kokonaan veden alla ja että vesi pääsee kiertämään pussien ympärillä, jotta ruoka kypsyy tasaisesti. tähän tarkoitukseen mukana toimitettu teline on hyvä apuväline.
Kun elintarvikkeita kypsennetään sous vide, voi olla tarpeen ruskistaa liha paistinpannulla tai grillissä sen ulkonäön ja maun parantamiseksi. Poista ruoka pussista ja ruskista se nopeasti erittäin kuumalla paistinpannulla tai grillitelineellä. Tämä saa rasvan ja proteiinit karamellisoitumaan ja parantaa makua.
Hyötysi:
Tilavuus: 6 L
Säädettävä lämmitysaika ja lämpötila
Valitse Celsius- ja Fahrenheit-asteiden välillä
Lämpötilan tarkkuus +/-0,5 C-astetta
Muovinen kansi, jossa on suuri karkaistu lasi-ikkuna
Kiinteä ruostumattomasta teräksestä valmistettu kattila, jossa on tarttumaton pinnoite
Lämpötila-alue: 45 °C - 90 °C - 1 °C:n välein.
Ajastintoiminto 30 minuutista 72 tuntiin - 30 minuutin välein.
Ruostumaton teräs ja muovinen pohja
Sininen LCD-näyttö
Sisältää telineen
Pakkauksen sisältö:
• Sous Vide 6L
• Kansi
• Teline
• Käyttöohje + turvallisuusohjeet DK / SE / NO / FI / UK / DE / FR
Tekniset tiedot:
Melissa
• Mitat: 21 x 41,5 x 29,4 cm.
• Väri: Musta / Ruostumaton teräs
• Paino: 2,8 kg.
• Virransyöttö: 1,5 kg: 230V
• Teho: 520 W
• Johdon pituus: 80 cm.
5707160014711EAN:
